Как да изберете фотьойли за всекидневната?

Когато пазарувате за най-добрите столове за вашия хол, вие може би искате да изберете кресла, които са не само удобни и стилни, но и достатъчно издръжливи. Това ръководство за пазаруване ще ви помогне да намерите столовете за хола, които отговарят на вашия стил и вашето жилище. За да започнете да пазарувате за перфектния стол, помислете за размера, стила и материалите.

Вземете правилния размер:

  1. Определете размера на хола си.

Преди да изберете мебели, измерете стаята, особено мястото, където планирате да поставите фотьойлите си. Така ще сте сигурни, че избраните от вас кресла, не само ще подхождат на стаята, но и ще оставят достатъчно пространство за минаване.

 

  1. Столовете не трябва да бъдат прекалено малки, в сравнение с дивана

Ако вече имате диван, измерете височината на седалката от пода и ширината на седалката и облегалките за ръце. Изберете фотьойли, които са близки до същите размери, за да сте сигурни, че пропорциите са прави.

 

  1. Допълнителните столове

Тези често са по-малки от стандартните фотьойли, използваме ги само когато имаме повече гости и се нуждаем от допълнително място за сядане. Допълнителните столове са с видима рамка и тапицирана седалка, не са поставени в центъра на стаята. Можете да вземете малка масичка и два допълнителни стола, поставете ги в подходящ ъгъл, така ще имате още места за сядане, когато е необходимо,а стаята ще изглежда по-уютна.

Намерете вашия стил:

  1. Изберете комплект

Можете да изберете фотьол, който е в същата колекция като дивана ви. Така ще сте сигурни, че си съвпадат напълно по дизайн и материя. Ако искате обаче да разчупите малко интериора във вашата всекидневна, изберете фотьойл от различна колекция. Но внимавайте с прекалено дръзките комбинации, изберете различни дизйни и цветове, които се допълват един друг.

 

  1. Помислете за атмосферата във всекидневната

Ако холът ви е по-официална стая, използвана само при специални случаи, търсете фотьойли с големи облегалки. Креслата от този тип често имат крачета, стабилни облегалки за ръце и гръб, първоначално са били проектирани да предпазват от течения, но сега придават драматичен и старинен изглед на вашата всекидневна. Ако вашият хол е непринудено място за събиране, потърсете фотьойли, които са меки, удобни и можете комфортно да седите в тях с часове.

Избор на материал

  1. Кожени столове:

Кожените столове се предлагат в различни фотьойли. С гладкото покритие и чистите си линии, те ще дадат на хола ви изискано усещане, когато са съчетани с модерни мебели. Един популярен избор са кожени фотьойли , които се отличават с подлакътници и традиционни ниски облегалки, почти равни с облегалките за ръце. Кожените столове се изтриват и носят естествено, което придава красота на външния им вид.

 

  1. Тапицирани фотьойли

Ако искате да имате по-различно креско, тапицираните с плат са точните за вас. Те са не само меки и удобно, но и се предлагат в огромно разнообразие от цветове, десени и материи.

 

  1. Микрофибърна материя

Имате домашен любимец или деца? Може би ще изберете вашето обзавеждане да бъде направено от лесни за почистване материали, като микрофибърни столове. Въпреки че може да не разполагате с толкова цветове и шарки, можете да избирате от много стилове, а лекотата на почистване ще компенсира малко по-ограничения избор.