Shell и Maserati пускат нови изключителни моторни масла

Това ново взаимно брандирано моторно масло е част от продължаващата сделка на Shell с Maserati като изключителен доставчик на смазочни продукти, която ще продължи до поне 2020 г. Автомобилите на Maserati от 2018 година с бензинови V6 двигатели ще получат първото зареждане с новото масло от производствените линии в Модена и Торино, Италия. Продуктът ще се предлага и за обслужване в над 450 одобрени дилъри на Maserati по целия свят и оторизирани автосервизи.

Разумните клиенти на Maserati могат да бъдат уверени, че тяхната кола Maserati непрекъснато се обслужва с най-висококачественото моторно масло, произведено от Shell, за да осигури на двигателите на Maserati висока производителност и защита на двигателя през целия живот на автомобила.

„След успешното сътрудничество при създаването на двигателното масло 5W-40, Maserati и Shell отново работеха заедно, за да разработят ново моторно масло с обща марка, специално формулирано и тествано за оптимизиране на мощността на нашите двигатели.  Шел споделя с нас същия ангажимент да осигурим изключителни постижения със страст за отлични резултати и иновации, затова избрахме тях за техническото превъзходство на нашите автомобили „, каза Розберто Макгинис, ръководител на Maserati Parts & Service, Maserati Spa.

Патрик Каре, глобален вицепрезидент на Shell за ключови клиенти за смазочни продукти, добавя: „Този нов продукт, съчетан с подновената ни сделка, налага сътрудничеството ни с Maserati на следващото ниво. Новият ни продукт дава на клиентите на Maserati достъп до масло от световна класа, който е одобрен от Maserati – Shell Helix Ultra Maserati, което гарантира, че клиентите на Maserati продължават да имат висококачествени двигатели, защитени от висококачествено моторно масло с най-новите иновации в смазочните материали, а именно Shell PurePlus Technology. “

Напълно синтетичното премиум двигателно масло е специално създадено, за да отговори на изискванията на двигателите на Maserati. Shell Helix Ultra Maserati 10W-60 използва уникалната технология PurePlus на Shell, която е проектирана в сътрудничество с Maserati. Моторното масло е формулирано така, че да оптимизира допълнително работата на двигателите на Maserati, като стабилизира смазката при екстремни температури и натоварвания, но и осигурява отлична оксидационна защита. От гледна точка на потребителите, това означава по-добра защита на двигателя от износване и корозия.

 

Ние от онлайн магазин MotornoMaslo.BG приветстваме тези успешни партньорства, защото знаем колко важно е качественото масло за дългата и безпроблемна работа на двигателя, особено когато говорим за мощни спортни автомобили. За момента не можем да Ви предложим споменатите нови масла, но можете да разгледате богатият ни каталог, включващ марки с доказана репутация – Castrol, Total, Elf, Bardahl, Repsol, Liqui Moly, Motul, Eneos и други.