ВиК система

Качество, професионализъм и добри цени за подмяна на хоризонтални водопроводни щрангове – гарантирано от Хидро Старт София!

Водопроводните щрангове са основен детайл във водопроводната система. те се състоят от три вида тръби, които са предназначени за топла, студена и циркулираща вода. Ако живеете в жилищна кооперация или блок имайте предвид, че щранговете тук се делят на два основни типа – вертикални и хоризонтални. Не можем да кажем който от двата типа е по-важен, тъй като те изграждат водопроводната система и  позволяват да работи максимално ефективно и правилно. Дори и най-малкия проблем по щранговете следва да бъде своевременно разрешен, тъй като може да причини на домакинствата сериозни щети. Вертикалните щрангове са онези, които доставят водата до всеки етаж от жилищната сграда. Те са важен източник при захранването, тъй като водния поток преминава през тях и стига то хоризонталните щрангове, които са присъщи за всеки апартамент. Оказва се, че по-често повреждащите се са именно хоризонталните щранове и причините могат да бъдат доста разнообразни.подмяна на щрангове

Ремонта и подмяната на тези важни елементи изисква специално отношение. Намирането на екип, който знае какво и как прави е приоритет за стопаните в един жилищен блок или кооперация. Затова е важно домоуправителя да организира живущите и да ги запознае с проблема, да се предложат фирми за смяна на хоризонтални щрангове София или пък съответния град, в който се намира сградата и да се вземе решение за оглед, ремонт и разходи. Освен професионалния екип е важно и с какви материали ще бъде направен ремонта. Щранговете, които най-вероятно не са подменяни от строежа на сградата са твърде износени, че не подлежат на ремонт. Затова е време да вземете ефективно решение и да предприемете сериозен ремонт, който да върне спокойствието на обитателите в сградата.

Днес представяме Хидро Старт София – компания с над десет годишен опит в ремонтните дейности по ВиК инсталациите в жилищни сгради и обекти от всякакъв тип. независимо от това дали имате нужда от оглед на системата или сериозен ремонт и смяна на хоризонтални или вертикални щрангове то опитните специалисти ще съставят най-ефективния и изгоден план за действие. За да работи в норма и да не създава проблеми една ВиК инсталация има нужда от здрави щрангове. Ето защо не подценявайте дори най-малкия проблем, защото той бързо ще прерасне в сериозен и щетите ще бъдат в особено големи размери. А едва ли ще се съгласите с това да получите неканен теч в банята или друга част на апартамента си.

Операцията подмяна на хоризонтални щрангове включва важни стъпки. На първо място се демонтират старите щрангове. Задължително условие в тези ситуации е водоснабдяването да бъде спряно от централния спирателен кран. Така ще се избегнат потенциални наводнения. Старите тръби се демонтират по схема, което гарантира, че няма да бъдат нарушени проектните специфики на част ВиК. Не са изключени варианти да се укрепят съответните легла, където се поставят тръбите. С годините и под влиянието на редица обстоятелства може да има изкъртени елементи, които трябва да бъдат укрепени с оглед да се създаде основа за правилно монтиране на новите тръби. Така, че стабилизирането на системата също се включва в пакета от услуги, които професионалистите ще извършат за да гарантират качество и надеждност.

Избора на нови тръби, които отговарят на съвременните стандарти за безопасност и здравина е препоръчително да са от полипропилен. От Хидро Старт препоръчват да се използват такива тръби, които са на марките STABI или FASER. Характерно за този вид полипропиленови тръби е това, че те съдържат изключително здрави съставки, които не позволяват на тръбите да корозират, да натрупват наноси или да се повреждат от смяната на температурата на водата, която тече по тях. Съобразно това дали хоризонталните щрангове са предназначени за топла или студена вода се монтират такива, които да отговарят на техническите изисквания и специфики. За да се елиминират всякакви потенциални аварии, включително и замръзване при изключително ниски температури от Хидро Старт поставят и тръбна изолация. Това е много важен продукт, който не само защитава тръбите, но и предпазва водата от замръзване.

Спецификата на смяната на водопроводни хоризонтални щрангове изисква опит, умения и квалифицирана намеса. Ако нямате и понятие кое как се прави не се наемайте с подобна отговорност. Все пак става въпрос за щрангове, които захранват блок или жилищна кооперация и всяка една грешка биха били причина за сериозни аварийни ситуации. Освен тръбите, които се подменят имайте предвид, че също така се поставят и нови кранове. Те са надеждно и сигурно решение, което ще гарантира, че система е изправна.ВиК ремонт

Задължително е почистването на всички строителни отпадъци както и въвеждането на ВиК системата в добър външен вид. След като всичко това вече е изпълнено се пристъпва към най-важния момент, а именно тестване на системата. Една професионално ориентирана фирма като Хидро Старт никога няма да тръгне от обекта без да е провела тестови дейности. Само така могат да се установят потенциални отклонения и неправилно работеща инсталация. Основно тестовете се провеждат поради това, че могат са се появят течове по връзките на тръбите и крановете., които трябва да бъдат много бързо отстранени. След като цялата система се изпробва и се отстранят абсолютно всички възможни проблеми системата се въвежда в експлоатация. Най-важното условие, което би било предпоставка за наемането на Хидро Старт като фирма за подмяна на хоризонталните щрангове на блока, в който живеете в София е това, че фирмата предлага гаранция за извършения ремонт. Това е много важно условие, което нито един стопанин не бива да подценява, защото независимо от това, че качеството в момента е налице, то водата може да причини всякакви аварии,които трябва своевременно да бъдат отстранени.

Доверете са на опит, умения, компетентност. Хидро Старт разполага с обучен екип от водопроводчици, които бързо и качествено изпълняват услуги, свързани с всякакви ВиК инсталации. За ремонт, монтаж, инсталиране на нови и подмяна на стари тръби и щрангове можете спокойно да се доверите на лицензираната водопроводна компания, която гарантира качество и лоялност.